e
Banner

Etiketler: lojistik üs



İzmir Avrupa’nın lojistik üssü olacak AMA NASIL?



Bir liman kenti olma özelliği ile Türkiye’nin dünyanın açılan kapılarından olan İzmir, bu yönüyle 2023 hedeflerine giden yolda dış ticaretin önemli merkezlerinden de biri olacak. Bu gerçekten hareketle İzmir’i ihracat kadar lojistikte de hem Türkiye’nin hem de Avrupa’nın üssü yapmak için harekete geçen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, ilk rotasını Kemalpaşa olarak belirledi. Ancak Bakanlığın Kemalpaşa’yı Çandarlı Limanı ile entegre ederek bir lojistik köye dönüştürme girişimi sanayicileri ve lojistikçileri ikiye böldü.





Latek 25 milyarlık köprüye lojistik üs kuracak


Yayın: 26-09-2012
Kategori: Lojistik

Latek, 25 milyar dolarlık bir hacme ulaşan Türkiye-Afrika arasındaki ticaret köprüsünde önemli bir merkez olan Kenya’ya Ambarlı’da 70 bin metrekarelik alanda faaliyet gösterdiği lojistik üssüne benzer bir üs kuracak.





Güneydoğu, hızlı trenle lojistik üssü olacak



TCDD, Güneydoğu'yu saatte 160 km hızla kat edecek yeni bir hat için kolları sıvadı. Diyarbakır ve Mardin'i bağlayacak projenin bir ucu da Irak ve Suriye'ye uzanacak

 




Kızılay İstanbul için Trakya’ya lojistik üs kuruyor!


Yayın: 12-10-2012

TÜRK Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, İstanbul’da meydana gelebilecek büyük bir depreme karşı zamanında müdahale için Trakya’ya lojistik üs kurmak istediklerini söyledi.

 




Türkiye’nin lojistik üs olması için gerekenler



Türkiye lojistik üs olmak için demiryolu ve deniz taşımacılığını geliştirmeli

 




‘Lojistik master planı acilen hayata geçirilmeli’



Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Aymen, Türkiye'nin makro lojistik master planı hazırlanmadan, bölgelerin yaptıkları lojistik master çalışmalarının kaynak israfı olduğunu söyledi.